No esteu sols | Expliquem l’inici de #CartaDeLlibertat
15903
post-template-default,single,single-post,postid-15903,single-format-quote,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_updown,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive

Quan s’hi hagi de ser hi serà

— Expliquem l’inici de #CartaDeLlibertat

«Quan s’hi hagi de ser hi serà»

Noesteusols.cat neix amb el crit que es va començar a sentir als carrers de pobles i ciutats catalanes a partir de l’empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez i posteriorment de part del Govern de la Generalitat de Catalunya.

Existeix la possibilitat que el seu procés de privació de llibertat es perpetuï en el temps i que es duguin a terme noves detencions. Amb aquesta iniciativa volem lluitar per no caure en un gran parany com a societat: la normalització. No volem una societat acostumada a tenir persones preses polítiques. No volem una societat acostumada a cap tipus de repressió. Al mateix temps, però, coneixem l’efecte del desgast que genera la constant mobilització i la frustració de no aconseguir el nostre objectiu d’alliberar-les.

És per això que hem rumiat per trobar maneres de mobilitzar-nos que puguin generar dos efectes: donar suport i forces a les persones preses polítiques i al seu entorn proper i, al mateix temps, animar a la societat a persistir en la lluita antirepressiva.

Com a tret de sortida del projecte iniciem la campanya #CartaDeLlibertat. La idea és tenir una plataforma on tothom pugui enviar cartes públiques a les persones preses polítiques i al seu entorn i alhora dirigir-se al conjunt de la societat.

L’exercici d’escriure cartes implica els dos ingredients claus a l’hora de lluitar contra la normalització: temps de reflexió i esforç. En una societat que reivindica amb twits,  creiem que la lluita per la llibertat de les persones preses polítiques ha de demostrar estar dotada de molt més contingut. Ja ho està fent amb la gran força en la mobilització als carrers. Aquest projecte no ha de ser un substitutiu d’aquesta mobilització, sinó el contrari, l’ha de complementar.

Des de noesteusols.cat i amb #CartaDeLlibertat, doncs, volem que totes i tots:

  • Ens plantegem profundament què implica la privació de llibertat i generem empatia.
  • Sapiguem mantenir en primera plana dels nostres pensaments les conseqüències i causes d’aquests empresonaments.
  • Mantinguem la fortalesa, les idees i la generositat a llarg termini fins l’alliberació de les persones preses polítiques.
  • Ens unim i ens recolzem entre nosaltres també compartint les inquietuds que ens genera l’actualitat, explicant com ens sentim i encoratjant-nos a seguir.
  • Fem sentir les nostres veus a través de cartes escrites per la ciutadania que no té accés a publicar als mitjans o no pot enviar directament cartes a les presons.

El projecte neix com a iniciativa ciutadana i està obert a col·laboració amb qualsevol iniciativa que comparteixi objectius amb nosaltres. És més, per sumar esforços i recollir aportacions i idees obrim el compte de correu: contacte@noesteusols.cat.

Com diuen els Amics de les Arts, “quan s’hi hagi de ser hi serà”. Garantim-nos el suport mutuu i fem-nos dignes del seu sacrifici. Per vosaltres: Dolors Bassa, Meritxell Borràs, Jordi Turull, Quim Forn, Raül Romeva, Carles Mundó, Josep Rull, Oriol Junqueras, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

A %d blogueros les gusta esto: