No esteu sols | Carta d’Helena B.
15927
post-template-default,single,single-post,postid-15927,single-format-quote,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_updown,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive

Poc a poc el món va despertant i que aviat no podran mirar cap un altre costat.

— Carta d’Helena B.
Benvolguts/des,
Us escric des de Bristol, on visc des de fa uns quants anys. Quan vius a l’estranger, el sentiment d’identitat es fa més fort i et tornes més patriota, perquè et sents representant del teu país allà on ets, i perquè a vegades la melancolia t’engoleix. Penso en els paisatges, en la gent, en el menjar, en tot el que trobo a faltar de casa. Durant els anys que vaig fer classes de català en una universitat anglesa, vaig parlar de tot això als meus alumnes, que també eren uns enamorats de Catalunya.
El passat 1 d’octubre vaig decidir agafar un vol per votar. Vaig ajudar el meu pare a fer possible el vot al nostre poble, i em vaig passar el dia custiodiant l’urna. A nosaltres no ens van atacar, però vam patir durant tot el dia. El dilluns mateix vaig agafar un altre vol per tornar a Bristol, amb el cap cot i sense gaire esma. Se’m va fer molt difícil marxar! Hagués volgut quedar-me per fer costat a tots els que defensem la democràcia i la llibertat. Em sento impotent, a Bristol. No puc ni imaginar com us en deveu sentir vosaltres, des de la presó.
Vull que sapigueu, però, que aquí, a Bristol, tothom ens mira. Que tothom sap què passa a Catalunya. Que poc a poc el món va despertant i que aviat no podran mirar cap un altre costat. L’altre dia vaig anar a una cafeteria on havien escrit «Solidarity with Catalonia» a la pissarra on normalment pengen coses d’actualitat. Que hi hagi solidaritat per la repressió als catalans tan lluny de casa em fa sentir més a prop i ens dona esperança a tots. Hi ha llum al final del túnel!
Des d’aquí faré el possible perquè la gent prengui consciència d’aquesta i les altres injustícies perpetrades per l’Estat espanyol. El dia que torni a viure a Catalunya, serà una república en llibertat.
Moltes gràcies pel vostre compromís.
Salut i república!
Helena B.
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

A %d blogueros les gusta esto: