No esteu sols | Carta de Carles Busquets
16474
post-template-default,single,single-post,postid-16474,single-format-quote,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_updown,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive

Soc un ciutadà català, d'aquells que es van sentir il·lusionats amb el que anomenàvem "Reconciliació".

— Carta de Carles Busquets

Presos i exiliats polítics que heu estat castigats per l’estat espanyol pel motiu d’haver defensat el dret de Catalunya a l’autodeterminació;

Soc un ciutadà català, d’aquells que es van sentir il·lusionats amb el que anomenàvem «Reconciliació».

Com vosaltres he vist que aquells que rebutjaven aquella sortida constitucional del franquisme han acabat fent-la seva al utilitzar el terrorisme d’ETA com a mitjà de aglutinament nacionalista espanyol.

Fins i tot els socialistes del PSOE que la premsa americana anomenava el 1978 «jovenes nacionalistas españoles» s’han rendit a aquest nacionalisme exacerbat mirant de recuperar el vot de uns ciutadans espanyols, ara tan nacionalistes com la Falange, per l’engany del PP.

Vosaltres per protegir la nostra nació, d’aquest odi, sempre latent i ara desencadenat, contra nosaltres, heu patit les seves garrotades com les que la minoria o majoria independentista, junt amb els demòcrates catalans, vam rebre el primer d’Octubre.

Em sento admirat i alhora orgullós, de com suporteu les dificultats i sacrificis que la vostra fidelitat al poble us ha generat.

Se que el nostre poble dins Espanya no està tan oprimit com aquell poble que va prendre la Bastilla, o com aquells cubans, o algerians que van aconseguir la independència i això ens fa més acomodaticis i a alguns més fàcils d’enredar, però també som realistes com vosaltres i tots coneixem també quin és el camí que ens ha de portar a la llibertat. És aquest: «Anar junts».

Per això ara el primer objectiu és, amb els nostres mitjans pacífics, restablir la vostra llibertat obligant l’estat espanyol a reconèixer que no heu comés cap delicte i, encara més, que tenim dret a fer pacíficament tot el possible per superar la seva prohibició, imposada pel franquisme, d’autodeterminar-nos.
La meva dona i jo preguem a Déu sovint demanant que ens doni a tots els catalans saviesa per fer front a aquest desgavell que provoca l’enroc antidemocràtic de l’estat espanyol.

Espero la coordinació de la nostra lluita pacífica de part de ANC i Omnium, de l’acció dels partits independéntistes i dels veritablement democratics, siguin o no independentistes

Carles Busquets Cabrafiga

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

A %d blogueros les gusta esto: